Steal My Style

Mode för alla

Populära klädstilar

Posted on maj 11th, 2016 by rnn.yqe.

Hur man ska klä sig är helt utan regler, man bär de kläder man gillar och trivs i. Men modeskapare lyckas ändå skapa trender som blir populära över hela världen. Vissa stilar känns nästan tidlösa och följer med år efter år. 

Preppy

Den här stilen härstammar från de brittiska privatskolorna där man alltid bär skoluniform. Dessa uniformer brukar generellt vara kavajer, byxor med pressveck, kjolar, lackskor och fina skjortor. Preppystilen går vidare och handlar om att vara avslappnad medan man är välklädd. Att bära slips eller fluga till vardags är normalt in om stilen, samtidigt som man också kan ha en t-shirt under sin kavajjacka. Du kan se mer alternativ och tips hos Neckwear.

Goth

En mörk klädstil som välkomnar alla bakgrunder och åldrar som började redan på 70-talet. Man tar inspiration från den gotiska perioden under 1600-talet och två stora ikoner är Edgar Allan Poe och Lord Byron: två engelska författare vars verk legat till grund för denna stil.

Klädmässigt håller man sig mycket till svart, rött och lila. Tygerna brukar vara lack, läder eller sammet. Stilen har klara riktlinjen men tankegången är egentligen att alla är individer och det finns varken rätt eller fel när man kallar sig för en goth.

Japansk

En subgenrer inom klädstilar är kläder och stilen från japanska ungdomar. Här finns flera varianter men det populäraste är nog att klä sig ”kawaii” eller ”gulligt” och ”sött”. Man ska nästan klä sig som ett barn med mycket färger, tryck, söta klänningar med spets och tecknade figurer etcetera. Stilen har blivit så pass populär i Sverige att det finns en butik som säljer exklusivt kawaiikläder på Kawaii.

Navigation

Copyright © 2009 Steal My Style